Anne Peuscher

In mijn musical lessen ben ik bezig met het aanleren van zang techniek, dans techniek, acteer techniek en hoe je jezelf kan laten zien en horen. Ik vind het belangrijk dat er een fijne en veilige sfeer is binnen de lessen zodat leerlingen ook de ruimte voelen om zichzelf te kunnen ontwikkelen.
In mijn lessen werk ik in relatief kleine groepen. Ik wil iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven en iedereen binnen de groepsles individueel te kunnen begeleiden in hun eigen proces. Zowel op technisch vlak als op persoonlijk vlak. Dit alles met heel veel energie, plezier en humor en het belangrijkste; met inzet van de leerling zelf. Ik geloof erin dat je met deze ingrediënten alles uit leerlingen kan halen wat erin zit ieder op z´n eigen tempo en niveau en dat alleen dan leerlingen trots kunnen zijn op wat ze hebben geleerd en hebben bereikt.

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik leerlingen zie groeien. Ik zie ze zangtechnieken onder de knie krijgen waardoor ze meer verschillende nummers makkelijker kunnen zingen. Ik zie dat ze motorisch groeien en daardoor hun lichaam en mogelijkheden leren ontdekken. Ik zie dat ze groot durven te spelen, en emoties kunnen leggen in zang, dans en spel waardoor ze alles geloofwaardig kunnen overbrengen en het publiek mee kunnen nemen in hun verhaal. Creativiteit ontwikkelen en er in de lessen fantastische scene´s ontstaan die ze zelf bedenken. En het mooie van musical is dat leerlingen zich niet alleen op technische vlak ontwikkelen, ook op persoonlijk gebied leert een leerling enorm veel van de musicallessen. Ik zie dat ze zelfvertrouwen krijgen, zichzelf durven te presenteren voor een groep, ik zie dat ze voor zichzelf gaan staan en hun mening te durven geven. Ik zie dat ze zichzelf durven te uiten en voor zichzelf opkomen.

Ik ben moeder van 2 prachtige dochters en deze eigenschappen wil ik mijn kinderen ook meegeven. Ze mogen er zijn en ze mogen zichzelf zijn. Hoe mooi is het als ik mijn dochters beetje bij beetje los kan laten en dat zij met zelfvertrouwen nieuwe stappen in de wereld kunnen zetten. Met vallen en opstaan, met een lach en een traan, met af en toe pijn, maar met het vertrouwen dat zij de power hebben om hier mee om te kunnen gaan en hier een weg in weten te vinden. Deze dingen wil ik mijn leerlingen ook meegeven door middel van zingen, dansen, acteren en performen.

 

 

 

Volg mij op Social Media:

Frank Sanders Academie

Musical academie

Willem Nijholt Academie

Musical academie

Dramatherapie

2 jaar volbracht

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?