Blogpagina

Problemen bij kinderen

Een ziekenhuisopname op jonge leeftijd

Een ziekenhuisopname op jonge leeftijd

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Als hier niet genoeg aandacht aan wordt besteed, kan die uitlopen op een traumatische ervaring met mogelijk langdurige gevolgen.

Behandelmethodieken

Wat is speltherapie?

Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel wordt gebruikt om een kind te begrijpen en te helpen bij het leren omgaan of verwerken van (ingrijpende) gebeurtenissen of (psychische) problemen.

EMDR

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldincident.

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie

Dit is een vorm van ervaringsgerichte psychotherapie waarbij je meer inzicht in jezelf krijgt. Met deze therapie worden namelijk jouw onbewuste gedachten en gevoelens aan het licht gebracht. Deze hebben namelijk grote invloed op je huidige gedrag, gedachten en emoties.

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie

Psychomotorische therapie krijgt in Nederland steeds een beetje meer bekendheid. Psychomotorische therapie is een ervaringsgerichte therapie die gebruik maakt van bewegingsactiviteiten en lichaamsgerichte oefeningen.

Tips voor ouders

HELP!!!! mijn kind zit niet lekker in z’n vel

HELP!!!! mijn kind zit niet lekker in z’n vel

Een metafoor voor ouders waarvan hun kind niet lekker in zijn vel zit. Wat kan je als ouder doen om jouw kind te helpen? En na het lezen van dit verhaal weet je meteen wat een metafoor is.

Jette Peuscher (1986)


Over Jette:
Sociaal pedagogisch medewerker | Vaktherapeut; psychomotorische therapeut | Psychodynamische therapeut i.o. | gespecialiseerd in traumaverwerking (EMDR, Slapende honden, pre-verbaal trauma) | Licentietrainer kindertekeningen beter begrijpen (analyseren van kindertekeningen) | gespecialiseerd in lichaamstaal en micro-expressie