Heeft jouw kind last van een laag zelfbeeld?

Dit ZIJN Wij - Een psychodynamische behandelmethode voor kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld.

Heeft jouw kind last van negatieve gedachten ?

Denkt jouw kind negatief over zichzelf? Zijn er negatieve gevoelens of emoties?

Laat jouw kind de laatste tijd ander gedrag zien?

Is jouw kind onverklaarbaar vaak boos, verdrietig of angstig? Laat jouw kind teruggetrokken gedrag zien?

Voel jij je als ouder machteloos?

Jij weet als ouder niet meer hoe jij je kind kan helpen zijn of haar zelfbeeld te verbeteren.

Behandeling laag zelfbeeld
Dit ZIJN Wij

Dit ZIJN Wij

Een behandelmethode voor kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld

Dit ZIJN Wij is ontwikkeld voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar met een laag zelfbeeld. Het is een ervaringsgerichte methode die gebaseerd is op de visie van Voice Dialogue. Namelijk de visie dat wij als persoon uit meerdere sub personen ofwel dat wij uit meerdere ‘ikken’ bestaan. Je kent ze misschien wel, de ‘ik’ die jou vaak laat weten dat er nog iets gedaan moet worden of dat je fouten hebt gemaakt. Of de ‘ik’ die er altijd voor zorgt dat je niet meer weet wat je in spannende situaties moet zeggen of de ‘ik’ die aangeeft dat je dom bent. Hoewel deze ‘ikken’ je het leven behoorlijk lastig kunnen maken, gaat Voice Dialogue ervanuit dat deze ‘ikken’ jou als een soort bodyguard beschermen. Door streng tegen jou te zijn hopen ze je te beschermen tegen de pijn en kwetsbaarheid, bijvoorbeeld de pijn van afwijzing.

Tijdens Dit ZIJN Wij wordt jouw kind en jullie als ouders je bewust van de verschillende ikken die zorgen voor een laag zelfbeeld.

 

Binnen 10 weken een beter zelfbeeld

Een laag zelfbeeld

Kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld hebben vaak een negatieve mening over iets van zichzelf waar ze waarde aan hechten. Er zijn verschillende domeinen waarop kinderen en jongeren zichzelf beoordelen. De meest voorkomende domeinen zijn;

  • Schoolse vaardigheden: ik kan ook helemaal niets, ik ben dom, dat lukt mij nooit.
  • Sociale aspecten; ik ben niet leuk genoeg, ik ben stom, anderen vinden mij niet aardig
  • Sportieve vaardigheden: ik kan dat niet, ik ben niet goed genoeg, ik maak vast altijd fouten
  • Fysieke vaardigheden: ik ben dik, ik ben lelijk, ze vinden mij vast niet mooi
  • Gedragshouding: ik doe het ook altijd fout, ik gedraag mij slecht, iedereen is boos op mij

Een laag zelfbeeld heeft verschillende manieren om tot uiting te komen. Het kan bijvoorbeeld tot uiting komen in onzekerheid (bijvoorbeeld over het uiterlijk), verlegenheid in sociale situaties of tijdens presentaties, beïnvloedbaar zijn door leeftijdsgenoten of het moeilijker aangeven van grenzen. Kinderen en jongeren kunnen bang zijn om fouten te maken, teruggetrokken gedrag laten zien of juist snel boos reageren. Het kan zijn dat een kind of een jongere hierdoor niet meer naar school of naar een sportvereniging durft omdat hij bijvoorbeeld bang is om afgewezen te worden. Gedragsproblemen of stemmingswisselingen kunnen ontwikkeld worden, angsten of eetproblematiek zijn ook voorbeelden van uitingsvormen.

DIT ZIJN WIJ

Er zijn dus ook ikken die verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van het lage zelfbeeld. Ze nemen, zonder te vragen, de controle van ons over en beginnen ons te beschermen en dus te besturen. Op dat moment zien we de wereld door een gekleurde bril en lukt het ons niet meer goed om te genieten van alle mooie dingen om ons heen. Om te zien hoe fantastisch wij zelf eigenlijk zijn.

Behandelmethode Laag zelfbeeld

Het zelfbeeld van jouw kind is verbeterd

Jouw kind heeft kennis gemaakt met zijn of haar primaire ikken.

Hierdoor kan een kind of jongere zichzelf beter begrijpen. Jij als ouder kan hierdoor jouw kind beter begrijpen.

Jouw kind heeft nieuwe helpende 'ikken' ontwikkeld en kan deze inzetten.

Jouw kind kan zijn nieuwe ikken inzetten waardoor hij/zij op een positieve manier naar zichzelf kijkt.

Jouw kind kan bewust plaatsnemen achter zijn of haar controle bord.

Jouw kind kan de verschillende ‘ikken’ aanhoren en zelf de keus maken naar welke ‘ik’ hij luistert.

Tijdens deze weken gaan wij samen op avontuur om een aantal van jouw ‘ikken’ te ontmoeten. Jij komt erachter wie stiekem achter jouw controle bord gaat staan. Jij gaat leren hoe jij ervoor kan zorgen dat deze ‘ikken’ niet meer ongezien de controle over kunnen nemen. Jij leert nieuwe ikken kennen, ikken die de bodyguards verstoten hebben. Daarnaast ontwikkel jij misschien wel volledig nieuwe ikken, die jou kunnen helpen op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken.

De laatste stap naar verandering

Je bent op dit moment mijn site aan het lezen, wat betekent dat je overweegt mij als professional in te schakelen. Tijdens een gratis telefonische kennismaking bespreken we hoe ik jou en jouw kind kan helpen. Daarnaast geef ik je uitleg over de behandelmethode Dit ZIJN Wij. Natuurlijk kijken we ook of jij als ouder een goed en positief gevoel krijgt bij mij en mijn praktijk. Na het gesprek beslis jij zelf of je een traject aan wilt gaan.

Therapiepraktijk Zijn is BTW vrijgesteld.

Wil jij ook een beter zelfbeeld voor jouw kind?

Plan dan nu een afspraak in en dan bel ik je op voor de kennismaking. Samen gaan we kijken hoe ik jou en jouw kind het beste kan helpen.

Veelgestelde vragen

Wanneer starten de groepen?

Wanneer ik 4 kinderen op de wachtlijst heb staan zal er een groep gestart worden. Momenteel is er nog geen vaste dag of tijd wanneer de groepen plaatsvinden.

Kan jij ook naar een andere locatie toe gaan voor de begeleiding of behandeling?

Dat kan zeker. Wanneer er bijvoorbeeld een vraag vanuit een school komt om daar de sessies te geven (bijvoorbeeld onder schooltijd) is daar een mogelijkheid toe, mits de locatie een geschikte ruimte heeft. We zullen hiervoor overleggen met de school.

Is deze methode wetenschappelijk bewezen?

Momenteel zijn we hier mee bezig. In 2020 is Dit ZIJN Wij als behandeling ontwikkeld. Dit ZIJN wij is gebaseerd op verschillende erkende interventies voor kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de methodiek Voice Dialogue die veel raakvlakken heeft met de erkende behandelmethode schematherapie voor kinderen en jongeren.

Mijn kind is ingeschreven in een andere regio, kan ik deze behandeling dan vergoed krijgen?

Wanneer jullie in een andere regio wonen, kunnen we contact opnemen met de jeugdconsulenten van jullie gemeente. Sommige gemeenten willen hiervoor een PGB (Persoonsgebonden Budget) afgeven om de gehele behandeling vergoed te krijgen.

Op naar een beter zelfbeeld?

Laten we samen kijken wat de juiste weg voor jou en jouw kind is.