Vanaf nu kan jouw kind weer helemaal kind zijn

Een uniek traject voor ieder kind

Merk je dat er iets met je kind aan de hand is?

Jij merkt het als ouder direct wanneer jouw kind niet lekker in zijn vel zit. Maar wil, mag of kan jouw kind je niet vertellen wat er aan de hand is?

Heb jij geen idee hoe jij jouw kind kan helpen?

Is jouw kind onverklaarbaar vaak boos, verdrietig, angstig, moe of juist hyper actief? Ook al weet je misschien wat de oorzaak (of het trauma) is, dan kan het alsnog zo zijn dat jij niet weet hoe jij jouw kind het beste kan helpen.

Voel jij je machteloos?

Je zit met je handen in het haar. Je hebt het idee dat je een slechte ouder bent.

uniek traject trauma
uniek traject belemmering

Jouw kind kan straks weer helemaal zichzelf zijn…

…en zeg nou zelf, dat is toch het mooiste wat er bestaat?

Er kunnen allerlei redenen zijn dat jouw kind momenteel niet lekker in zijn of haar vel zit. Of het nou komt door een nare gebeurtenis of trauma, door negatieve gedachten of door totaal iets anders; ik kan jouw en je kind helpen zodat jouw kind weer lekker in zijn of haar vel gaat zitten. Uiteindelijk is dit toch wat alle ouders willen?

Het tijdperk dat jij je als ouder machteloos voelt is bij deze dan ook voorbij. Met een gemiddelde van 10-15 sessies is jouw kind zo weer de oude en heb jij als ouder een rugzakje aan handvatten meegekregen om je kind in de toekomst te kunnen blijven helpen. Want kinderen kunnen nog niet alles alleen en hebben jou als ouder nodig. Ik ga niet alleen met jouw kind aan de slag maar ook met jou of jullie als ouders. Een uniek traject wordt op maat gemaakt aan de hand van jullie hulpvraag, waardoor jij en jouw kind passende behandeling of begeleiding krijgt.

“Wat er ook speelt in deze wereld, laat het jouw kind zijn” – Loesje

 Onze unieke werkwijze”

Binnen therapiepraktijk Zijn hebben we onze eigen werkwijze ontwikkeld. Na een aanmelding via de website worden jullie als ouders gebeld voor de pre intake. Tijdens dit telefoongesprek kijken we gezamenlijk of wij de best passende partij zijn voor jullie als gezin.

Wanneer we er voor kiezen om met elkaar in zee te gaan, plannen we een intake gesprek in. deze duurt ongeveer 1,5 uur en tijdens dat gesprek gaan we dieper in op de hulpvraag die jullie als ouders hebben. In samenspraak kijken we altijd of het wenselijk is dat jullie kind hierbij aanwezig is.  Na de intake plannen we ook altijd een gezinssessie, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en zodat we een geheel beeld van jullie als gezin kunnen krijgen. Deze gezins kennismaking wordt vaak als erg prettig ervaren. Zo ervaren kinderen ook dat het hele gezin achter de behalening staan in de plaat van dat zij als enige moeten veranderen.

Tijdens de intake periode van ongeveer 4 tot 6 weken kunnen we ook observaties inzetten op school, thuis of in een observatie groep wanneer dit wenselijk is.

Aan het einde van de intake periode plannen we een afspraak om alles te evalueren en een plan voor de behandeling voor te stellen.

Ouders en kinderen (12+) kunnen, na aanvraag, toegang krijgen tot het dossier. Hier kan je als ouders of als kind zelf de voortgang in de gaten houden. Iedere sessie wordt er een kleine rapportage geschreven, eventueel gekoppeld aan de doelen.

Alle kinderen die woonachtig zijn in de regio Gooi en Vechtstreek en Utrecht West kunnen voor vergoeding vanuit de jeugdwet in aanmerking komen. Kinderen die woonachtig zijn in de regio Amersfoort/Eemnes kunnen een particulier traject aangaan bij ons.

(ieder kwartaal evalueren we onze eigen werkwijze en passen deze waar nodig aan. Heb je feedback aan ons, laat het dan weten via een mailtje naar info@therapiepraktijkzijn.nl)

Specialisaties

 • Vaktherapie: psychomotorische therapie
 • Vaktherapie: Speltherapie
 • Kindercoaching
 • Systeemtherapie
 • Psychomotorische systeemtherapie
 • Traumatherapie (EMDR-storytelling)
 • Psychodynamische therapie
 • Groepstherapie (max 4 kinderen, 6-12 jr & 12-16 jaar)
 • Oudergesprekken / ouderbegeleiding
 • Krachtig ouderschap / Geweldloos verzet
 • Act 4 kids
 • cognitieve gedragtherapie
 • Cref methode (pre- en perinatale psychologie)

“Ook in Nederland worden er nog steeds kinderen niet begrepen”

In 2007 heb ik, Jette Peuscher, stage gelopen in India. Ik werkte daar met kinderen die ik niet kon verstaan of begrijpen. De kinderen probeerde mij met handen en voeten van alles te vertellen en te laten zien, maar ik begreep ze niet. Ik kon ze naar mijn mening niet voldoende helpen, ik voelde mij machteloos. In India was het voornamelijk de taalbarrière die dit gevoel bij mij opriep. Maar tegelijkertijd bedacht ik me dat hier in Nederland ook zo veel kinderen zijn die niet goed begrepen worden. En deze gedachte raakte me, en nog steeds.

Vanaf het moment dat ik mij dit besefte, wist ik wat me te doen stond. Na mijn opleiding ‘sociaal pedagogisch werker’ ben ik door gaan studeren voor vak therapeut. Dit is een non-verbale therapievorm waarbij ervaren centraal staat. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om kinderen te begrijpen zonder dat er veel woorden gesproken moeten worden. Na deze opleiding zijn nog vele specialisaties gevolgd. Dit zijn allemaal specialisaties die gericht zijn op het helpen van kinderen en hun gezin.

Jouw kind heeft de juiste weg weer gevonden.

Je kind voelt zich gehoord en gezien door jou

Jij begrijpt je kind weer helemaal. Hierdoor voelt jouw kind zich nog veiliger om zichzelf te kunnen zijn.

Jouw kind is weer helemaal zijn of haar unieke zelf

Je ziet je kind weer genieten van de dingen die hij of zij leuk vind om te doen. Hij of zij is weer helemaal zichzelf.

Jouw kind mag weer helemaal kind

Jouw kind gaat weer zorgeloos door het leven. Dit is het beste wat jij jouw kind kan geven.

Het verhaal van mama Nancy

Ik ben Nancy en een trotse moeder van een geweldige tweeling!
Ze zijn 11 jaar en gaan volgend jaar naar de middelbare school.
Mijn zoontje Quinn heeft vanaf zijn geboorte al problemen gehad met slapen…. hele nachten zaten we beneden! Als hij wel eindelijk sliep en hij hoorde iets zat hij alweer rechtop in zijn bedje.
Het moment was daar dat ik het als moeder niet meer wist en ik werkelijk de wanhoop nabij was! Waarom sliep mijn mannetje niet en wat hield hem toch wakker?
Via de huisarts kregen we een doorverwijzing voor een kindertherapeut en zo was onze Jette daar! Quinn mocht elke week of om de week naar Jette toe. Quinn en ik hadden direct een goed en vertrouwd gevoel bij Jette. Een lieve en super enthousiaste vrouw.
Quinn praatte met haar, maar deed ook super leuke activiteiten…..Spelletjes, verkleden, tekenen, bouwen, enz
Als ik Quinn na een uur weer kwam ophalen wilde hij eigenlijk niet mee naar huis, omdat hij het zo leuk had.
Na een aantal maanden was Jette erachter wat Quinn wakker hield en is zij verder met hem, maar ook met ons als ouders aan de slag gegaan. Als ouders kregen we tips en adviezen waar we veel aan hadden.
Wij zijn Jette nog altijd dankbaar, want na 8 jaar niet slapen, sliep ons kereltje weer! Het was zo vreemd in het begin dat ik meerdere keren per nacht even bij Quinn ging kijken of alles goed was…..
Inmiddels is hij 11 en slaapt elke nacht heerlijk door, Jette is hij niet vergeten! Soms praten we samen nog even over de leuke tijd bij haar…

Nancy

moeder van Quinn (8 jaar)

De laatste stap naar verandering

Je bent op dit moment onze site aan het lezen, wat betekent dat je overweegt om ons als professionals in te schakelen. Vul ons contactformulier in en dan bespreken we tijdens een gratis telefonische kennismaking hoe wij jou en jouw kind kan helpen. Daarnaast geven we je uitleg over de onderstaande trajecten. Natuurlijk kijken we ook of jij als ouder een goed en positief gevoel krijgt bij onze praktijk. Na het gesprek beslis jij of je een uniek traject aan wilt gaan. 

Therapiepratktijk Zijn is BTW vrijgesteld

Denk jij dat wij jouw kind en jou kunnen helpen?

Plan dan nu een afspraak in en dan bellen we je op voor de kennismaking. Samen gaan we dan kijken hoe ik jou en jouw kind het beste kan helpen.

Veelgestelde vragen

Kan ik ook voor mijzelf bij Therapiepraktijk Zijn terecht?

Zeker kan dat.

In het verleden richtten wij ons alleen op de kinderen, maar wij zien steeds vaker dat er ook blokkades bij ouders zitten die niet perse iets met de opvoeding te maken hebben. Dit is de reden dat wij ook volwassenen behandelen ook al is deze site er niet op gericht.

Kan jij ook naar een andere locatie toe gaan voor de begeleiding of behandeling?

Als er sprake is van een begeleidingstraject is het (in overleg) mogelijk om de begeleiding op locatie aan te bieden. Vaak is het helpend om in de omgeving van jou of jouw kind de begeleiding te doen omdat het geleerde dan direct in de praktijk toegepast kan worden. We bespreken dit tijdens het intake gesprek. Als het gaat om een behandeltraject zal dit altijd op de praktijk plaatsvinden.

Voor behandeling kies ik er liever voor om het in de praktijk te doen. Hier kies ik voor omdat ik dan mijn materialen bij de hand heb en omdat het een rustige en veilige plek is. Dat is een vereiste voor een behandeltraject.

Welke methodieken zet jij tijdens begeleiding en behandeling in?

Wij werken in een multidisciplinair team, dit houdt in dat we al onze kennis bundelen om jouw kind en jullie als gezin optimaal te kunnen helpen. Denk hierbij aan onder andere systeem therapie, speltherapie, psychomotorische therapie, psychodynamische therapie en orthopedagogiek. 

Wat is het verschil tussen behandeling en begeleiding?

Het grootste verschil is dat wij bij behandeling de oorzaak van het probleem ga aanpakken. Dit ligt vaak dieper dan het zichtbare gedag.

Bij begeleiding richten wij het traject veel meer op omgaan met het probleem of het gedrag.

In het blog ‘het verschil tussen behandeling of begeleiding’ gaat Jette hier dieper op in.

Wat anderen over ons zeggen

We zijn met Martin naar Jette gegaan omdat Martin last had van angsten. Deze angsten waren voornamelijk gericht op maskers en kostuums. Hierdoor werden we vaak belemmerd in activiteiten die we met het gezin wilde ondernemen. Want ook in verschillende musea of pretparken kom je kostuums of maskers tegen. Jette heeft EMDR bij Martin toegepast en binnen 2 sessies was Martin van zijn angsten af. Heel fijn, nu kunnen we weer leuke uitjes plannen.

Arthur

papa van Martin (4)

Diego werd aangemeld omdat hij erg negatief over zichzelf dacht. Hij vond dat hij niets goed kon doen en hij zei regelmatig hoe stom en dom hij zichzelf vond. Bij Jette is hij vooral gaan spelen. Hij wilde aan het einde van de sessies niet meer mee naar huis, zo fijn vond hij het bij Jette. We zagen zijn zelfvertrouwen groeien. Ook als ouders hebben we een aantal tips meegekregen waar we thuis op kunnen letten. Met Diego gaat het nu nog steeds heel erg goed. Dank je wel.

Sonja

mama van Diego (7)