Begeleiden boksinterventies

Begeleiden boksinterventies

Boksen inzetten als interventie valt onder de behandelvorm vaktherapie; psychomotorische therapie. Deze specialisatie is dan ook een verdieping binnen de vaktherapie. Tijdens de behandeling zet ik verschillende werkvormen in om bij een blokkade op te zoeken en te doorbreken. Het kan dus voorkomen dat ik je vraag de bokshandschoenen aan te trekken tijdens een sessie.

wanneer gebruik je een boksinterventie?

Vaak wordt boksen geassocieerd met agressie en boosheid. Echter kan je boksen juist voor veel anderen hulpvragen inzetten. Hierbij kan je denken aan: in balans zijn; grenzen aangeven; communiceren; rekening houden met anderen; bewust worden van eigen lichaam; jouw levensritme ervaren; geluid leren maken en zo nog veel meer. Door middel van het inzetten van boksen als interventie kom je in beweging waardoor blokkades snel op te zoeken zijn.

Bij mij kom je niet voor enkel en alleen bokstherapie, het is een onderdeel dat ik doelgericht in zou kunnen zetten om je een ervaring te laten beleven.

Cursus volgen?

Samen met Marcel Amstelveen (eigenaar bokstherapie) heb ik de training ‘begeleiden boksinterventies’ ontwikkeld. Wil jij zelf meer kennis van het inzetten van boksinterventies tijdens je eigen werkzaamheden neem dan een kijkje op www.Boksinterventies.nl.

Voor meer informatie kan je ook contact met mij opnemen.