EFT

Emotional Freedom Techniques (EFT)

De Emotional Freedom Techniques is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een korte tijd kwijt te raken. Door middel van het toepassen van EFT zal de energie in de meridianen weer gaan stromen. Hierdoor kunnen negatieve emoties het lichaam verlaten.

Wie kunnen EFT gebruiken?

EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, jongeren en kinderen. Het is goed toe te passen bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten. EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend. Er zijn dus geen eindeloze praatsessies en behandelingen nodig. Hierdoor pak je met EFT direct de klacht aan. Het mooie van EFT is dat je thuis zelf kan toepassen. Bij een behandeling van EFT zal ook altijd huiswerk zitten om het ‘tappen’ thuis ook toe te passen.

Wat houdt de behandeling in

Bij EFT combineer je cognitieve therapie – door kwesties hardop te benoemen – met een fysieke handeling. Je ‘tapt’ met met je vingers op een aantal meridiaanpunten, hiermee verdwijnt de verstoring in de energiebanen waardoor de fysieke reactie wegblijft. Iets soortgelijks gebeurt bij acupunctuur, echter dat is in tegenstelling tot EFT met gebruik van naalden.