Lichaamstaal

Lichaamstaal

Je lichaamstaal liegt nooit! Wanneer je je niet bewust bent van je non-verbale communicatie kan het zijn dat mensen om je heen precies kunnen zien wat je gedachten en je gevoelens zijn. Zelf wanneer je bedenkt dat je alles goed kan verbergen. Je gevoelens, gedachten en lichaamstaal staan altijd met elkaar in verbinding. Dus alles wat je van binnen voelt zie je van buiten.

Misschien ken je het wel, je bent naar iemand aan het luisteren en ineens is daar het gevoel van “hé, hier kopt iets niet”. Vaak zegt je gevoel dan dat de woorden van een ander niet overeenkomen met de lichaamstaal die diegene uitstraalt. Luister dan naar de lichaamstaal van de ander, deze vertelt de waarheid.

Zijn er hulpvragen rondom het bewust worden van je eigen lichaamstaal of wil je bijvoorbeeld je lichaamstaal versterken, dan kan je een afspraak bij mij maken. We gaan dan een traject in waarbij je op een ervaringsgerichte manier bewust word van je non-verbale communicatie. Hierdoor kan je je lichaamstaal inzetten om je sterker te maken.

Wil je zelf ook meer kennis van de lichaamstaal in het algemeen en wil je ook lichaamstaal coach worden laat het mij dan weten. Mijn doel is om een aantal keer per jaar een tweedaagse opleiding te geven tot lichaamstaalcoach. Hier leer je zelf om mensen met een hulpvraag rondom lichaamstaal te gaan begeleiden om hun doel te behalen.