Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie is een vorm van ervaringsgerichte psychotherapie waarbij je meer inzicht in jezelf krijgt. Met psychodynamische therapie worden namelijk jouw onbewuste gedachten en gevoelens aan het licht gebracht. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen zijn uit je vroege jeugd. Je kunt deze herinneringen vaak niet meer bewust voor de geest halen. Toch hebben ze degelijk wel invloed op jouw huidige gevoelens en gedrag.

Doel

Het doel van psychodynamische therapie is om het onderbewuste zichtbaar te maken. Hierdoor krijg jij meer inzicht in jouw ‘psychische’ problemen of blokkades / weerstanden en leer je deze te verwerken of er mee om te gaan.

Voor verandering is het belangrijk dat je de achtergrond van jouw blokkades beter te leren begrijpen en te verwerken. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en daarmee meer controle op je doen en laten. Ook jouw reactie op anderen zal je beter onder controle krijgen.

Bij psychodynamische therapie staan ervaringen uit het verleden, mentale representaties en jouw relatie met de behandelaar centraal.

De werkwijze

Tijdens de therapie worden jouw gevoelens en gedachten als het ware in beweging gezet. Ik kan jou op verschillende manieren helpen om je onderbewustzijn naar boven te halen. Welke techniek ik gebruikt, verschilt per persoon. Psychodynamische therapie is namelijk geen ‘one size fits all’ behandeling. Daarom zal de precieze inhoud van de behandeling per persoon verschillen. De lengte en de vorm van de behandeling ligt aan het type probleem dat wordt behandeld, aan jou als persoon en aan de insteek van mij als behandelaar.

Binnen de psychodynamische therapie wordt gebruikt gemaakt van de verschillende methoden: Assen van verandering, bio energetica, EMDR, Familie en organisatieopstellingen, hypnotherapie, innerlijke kindwerk, NLP (Neuro linguïstisch programmeren), provocatieve therapie, RET (Rationeel Emotieve Therapie), regressie therapie, relatietherapie, Voice Dialogue

Cliënten gezocht

Momenteel volg ik de opleiding psychodynamische therapie. Om nog  meer ervaring te krijgen met het toepassen van de verschillende methodieken ben ik de komende jaren nog op zoek naar cliënten.

Dit betekent niet dat ik op je ga experimenteren! Ik beheers de geleerde methodieken al, maar ik mag ze nog meer eigen gaan maken.

Ben jij nieuwsgierig naar jezelf en heb je een hulpvraag waar je mee aan de slag wilt, meld je dan aan als leercliënt. Het is handig als je bij de aanmelding je hulpvraag beschrijft, hierdoor kan ik goed kijken bij welke methodiek deze aan zal sluiten.

De kosten van deze therapie zijn 30,- per uur.

Op zoek naar cliënten met een hulpvraag rondom: