Niemand is perfect, maar wel uniek!

Ik ben Tanja Rigter-Grootveld

Toen ik op de middelbare school zat wist ik al dat ik later met kinderen zou willen werken, dat was zo klaar als een klontje. Na het behalen van mijn HAVO diploma, heb ik er dan ook voor gekozen om de opleiding Sociaal pedagogische hulpverlening te gaan doen. Wat een leuke, brede en interessante studie was. Tijdens deze periode, heb ik verschillende ervaringen opgedaan binnen de kinderopvang, gehandicaptenzorg en de jeugdhulpverlening.

Nadat ik binnen deze opleiding het profiel Jeugd had afgerond en mijn diploma op zak had, ben ik bij Orthopedagogisch centrum Trompendaal gaan werken. Een residentiele instelling waar kinderen verblijven in de leeftijd van ongeveer 4 tot 16 jaar die door verschillende omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Eerst een aantal jaren op de crisis/observatie groep en later op de behandelgroep. Een pittige en uitdagende werkplek, daar hou ik van.. Want er voor deze kinderen zijn, die in hun korte leventje al zoveel hebben meegemaakt en iets voor ze kunnen betekenen, ook al zijn het soms maar kleine stapjes is het mooiste wat er is. Je geeft ze wat mee waar ze hun verdere leven iets aan hebben, waar ze van groeien en wat ze sterker maakt! Heel waardevol, want wat mag je dan mooi werk doen.

Na dit werk 12 jaar gedaan te hebben, heb ik het even wat rustiger aan gedaan en heb ik een aantal jaren met kinderen gewerkt in de peuterleeftijd. Zelf hebben wij drie prachtige kinderen mogen krijgen en zijn twee jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt.

Nu mag ik als Jeugd en Gezinswerker/ Sociotherapeut aan de slag bij Therapiepraktijk Zijn. Ik zie er erg naar uit om met de kinderen, ouders en andere betrokkenen aan de slag te gaan.

Iedere dag is anders, ieder kind is uniek. Dat maakt dit werk zo leuk. Ik ga vol vertrouwen en enthousiasme de werkdag tegemoet om samen de gestelde doelen te bereiken.

Wie weet ontmoeten we elkaar snel in de praktijk.
tanja@therapiepraktijkzijn.nl
06-28982930

Tanja Rigter-Grootveld

SPH

HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Basic Trust

Hechting en Video Interactie Begeleiding n.a.v. Basic Trust principes

Ouderbegeleiding

Bejegening Ouderbegeleiding

TINK

Taal en Interactievaardigheden

Ontwikkelingsvoorsprong

Peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?