"We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen."- George Bernard Shaw

Hoi! Ik ben Heleen…

Na 20 jaar voor de klas te hebben gestaan, wilde ik iets anders en ben ik de opleiding Rouw en Verliesbegeleider aan de Academie voor Geesteswetenschappen gaan volgen. Door deze opleiding wist ik zeker dat ik wel met kinderen wilde blijven werken, maar ook dat ik me nog niet geschoold genoeg voelde om kinderen, die vastlopen in hun ontwikkeling, verder te helpen. Omdat ik een bredere kennis wilde dan alleen rouw en verlies, ben ik naar de opleiding Speltherapie aan de CHE in Ede gegaan. Deze opleiding heb ik afgerond met een onderzoek naar de werkzame factoren van speltherapie om ouderbetrokkenheid van gescheiden ouders te vergroten. Door deze opleiding weet ik meer van verschillende problematiek, maar heb ik ook geleerd dat er veel uit spel te halen valt en ook dat via spel kinderen verder geholpen kunnen worden.

Sinds 2022 ben ik een coach van het ‘De kinderen Scheiden Mee’ programma. Dit programma kan al vroeg in de scheiding worden ingezet (maar ook later). Het werkt daardoor preventief omdat het problemen op de lange termijn voorkomt/vermindert. Het is een kortdurend programma waarbij ook beide ouders betrokken worden.

Momenteel werk ik als leerkracht op de Taalschool in Hilversum en als speltherapeut bij Therapiepraktijk Zijn in Eemnes. Het werken met kinderen blijft, zelfs na zo lang, verrassend en heel leuk. Ieder kind is anders en het is steeds weer kijken naar wie het kind is, naar wat werkt, naar wat zijn/haar behoefte is, wat wil het vertellen met zijn gedrag of in het spel.

Dat maakt werken met kinderen zo leuk, het is nooit saai.

 

Speltherapeut Heleen

PABO

Rouw en Verliesbegeleiding

Academie voor Geesteswetenschappen

Speltherapie

Master of Arts
CHE in Ede

De kinderen scheiden mee

 

 

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?