"Kinderen helpen én blijven bewegen, dat zoek ik in mijn baan. PMT is echt voor mij gemaakt!" - Maartje

Hoi! Ik ben Maartje…

Ik werk sinds maart 2022 bij Therapiepraktijk Zijn.

Voordat ik hier kwam werken ben ik in juli 2021 afgestudeerd als Psychomotorisch therapeut in Zwolle. Ik heb vanaf 4 HAVO al gezegd dat ik later mensen/kinderen wilde helpen met waar zij tegenaan lopen, maar dat ik ook altijd wilde blijven bewegen. Vandaar dat ik bij de opleiding Psychomotorische therapie uit ben gekomen en hier alle studiejaren lang zeer goed op mijn plek heb gezeten. De tijd vloog voorbij!

Daarna was het tijd voor mij om er even tussenuit te knijpen. Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn opleiding op reis wou, want “dan zit je nog niet vast aan een baan”. Door de pandemie was het ingewikkeld een vliegticket naar alle warme en bijzondere landen te boeken, dus kochten mijn vriend en ik een omgebouwde bus en hebben 3 maanden lang mogen overwinteren in Spanje en Portugal. Hier heb ik waanzinnig van genoten en toen ik thuiskwam was ik er helemaal klaar voor om aan de slag als Psychomotorisch therapeut te gaan. Al gauw kwam ik bij de vacature van Therapiepraktijk Zijn uit en gingen de deuren voor mij open.

Ik voel mij hier op mijn plek door de visie van de praktijk en de naam: iedereen mag er ZIJN. Ik omarm dit en pas dit graag toe binnen de therapie. Ik ben iemand die je kan omschrijven als gezellig, enthousiast en leergierig. Ik vind gedrag waanzinnig interessant en haal veel energie uit het aan de slag gaan met de kinderen in de praktijk. Doordat ikzelf een open boek ben heb ik het idee snel een klik met iemand te hebben waardoor ik goed met iemand op één level kan komen. En ook het speelse is er bij mij nog lang niet uit…

Verder ben ik iemand die graag buiten is en daarom ook vrolijk op de fiets stap om vanuit Huizen naar de praktijk te gaan. Ik vind het ook heerlijk om in de tuin te werken en leer hier elk jaar weer een beetje meer over. En ik ga er ook nog regelmatig met de bus op uit. Genieten!

Laatste weetje over mij: wist je dat ik mijn eigen onderneming samen met mijn vriend in het brouwen van bier heb? Dit is mijn grootste (uit de hand gelopen) hobby. Het leukste hieraan vind ik dat het totaal iets anders is dan mijn werk als Psychomotorisch therapeut waardoor ik veel afwisseling in mijn dagen ervaar. De combinatie hiervan is daarom prikkelend en passend bij mij om mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren. Hopelijk mag ik beiden nog super lang doen.

Op dit moment geniet ik van een mooie reis aan de andere kant van de wereld, maar vanaf half januari ben ik weer aanwezig!

 

Maartje van der Werff

Volg mij op Social Media:

Psychomotorisch therapeut

Hogeschool Windesheim Zwolle, 2021

Certificaat spannende avonturen

Cursus duiken tot 30 meter diepte, Filipijnen 2023

 

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?