Mariska Brienen

Voordat u uw kind aan mij toevertrouwt, wilt u ongetwijfeld eerst iets meer over mij weten.

Ik ben Mariska, getrouwd, van huis uit verpleegkundige en moeder van twee prachtige dochters. Er is een tijd geweest dat het met een van hen niet zo lekker ging. Mijn man en ik maakten ons zorgen en wisten niet goed wat we ermee aan moesten. Een psycholoog? Nee, dat was een stap te ver. Via via kwam ik in contact met speltherapie. Wat het precies was, wist ik toen nog niet, maar instinctmatig voelde ik dat het mijn dochter kon helpen.

Mijn dochter volgde een aantal sessies en we zagen haar weer opbloeien. Ze vertelde haar verhaal door middel van spelen – we kwamen er gelukkig achter wat haar al een tijdje had dwarsgezeten. U kunt zich voorstellen dat deze vorm van therapie op mij veel indruk maakte.

Ik heb mij verdiept in deze therapie en toen een vriendin van mijn dochter in acute pleegzorg terecht kwam en daaronder veel te lijden had, besloot ik speltherapeut te worden. Zo kon ik iets betekenen voor kinderen die het even moeilijk hebben. Ik gun ieder kind een lichtpuntje in hun leven en misschien kan ik even een lichtpuntje voor ze zijn.

Als opleiding volgde ik de geaccrediteerde post-bachelor studie speltherapie aan de Hogeschool Utrecht, een opleiding die aansluit bij de eisen van de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten (NVVS). Ik heb als speltherapeut bij Pameijer in Rotterdam gewerkt waar ik hulp bood aan kinderen tot 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand. Floorplay, waarvoor ik gecertificeerd ben, is hiervoor een beproefde methode.

Dankzij 18 jaar ervaring als verpleegkundige in het ziekenhuis, mijn studie en ervaring kan ik veel betekenen voor kinderen die onzeker zijn en faalangst hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisopname, ziekte of verdriet – van het kind zelf of binnen het gezin. De impact is vaak groter dan wij denken.

Met geadopteerde kinderen heb ik veel affiniteit. Zelf ben ik ook geadopteerd, ik weet dus wat het is en kan hierdoor de situatie van meerdere kanten belichten.

Dit werk is serieuze zorgverlening die je in mijn ogen niet half kunt doen. Daarom ben ik aangesloten bij De Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten en bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Om lid te zijn van deze beroepsverenigingen moet ik aan kwaliteitseisen voldoen.

 

 

Volg mij op Social Media:

Speltherapie

Speltherapie is een vorm van (verwerkings-) therapie voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar die geconfronteerd zijn met bijvoorbeeld:
een echtscheiding, het verlies van een naaste, een ziekte of handicap binnen het gezin of van het kind zelf, traumatische gebeurtenissen, zoals (seksueel) misbruik, huiselijk geweld, een ongeluk of een oorlogssituatie

Floorplay

Floorplay is voor kinderen (0-7 jaar) die een achterstand hebben in hun ontwikkeling, zoals een spraakachterstand. Met Floorplay coach ik de ouder/verzorger door hen te laten zien hoe ze met hun kinderen kunnen spelen. Dit met als doel om de relatie te verstevigen.

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?