"Want dat is wat ik ieder kind gun: Het ontdekken van al jouw prachtige talenten, krachten en eigen-wijsheid zodat je kunt gaan leven vanuit jouw hart!" - Marke

HOI! IK BEN MARKE…

Samen met mijn man Maurice heb ik twee mooie, lieve en eigen-wijze dochters van 9 en 11 jaar oud. We wonen met onze hond Tijn en kip Dot in Weesp. Naast mijn gezin word ik heel gelukkig van tekenen, schilderen, dansen, appeltaart (bakken en eten) en pannenkoeken. Vrijheid en geluk ervaar ik in de natuur en ook op het prachtige eiland Schiermonnikoog.

Tijdens mijn studie Theaterwetenschap schreef ik mijn scriptie over theater maken met vluchtelingenkinderen. Tijdens de vele gesprekken met deze kinderen en jongeren ontdekte ik hoe helend spel en drama kunnen werken, als jouw verhaal vertellen over wat er is gebeurd te spannend is, niet kan, lukt of mag. Iets in mij was geraakt en ik wist dat ik mij daarin verder wilde ontwikkelen. Dus besloot ik na mijn studie naar de PABO te gaan, met als doel drama en onderwijs te combineren. In mijn vrije uren werkte ik bij Emma Kindertelevisie en zag ook daar hoe kinderen kunnen genieten van een plek waar hun verhaal centraal staat.

In mijn verdere werkende leven heb ik mij altijd laten inspireren door verhalen van mensen. Daarin ontdekte ik dat ieder mens onherroepelijk gevormd wordt door het systeem waarin het is opgegroeid. Dat dit de reden is waarom we soms keuzes maken of reageren zoals we dat ‘geleerd’ hebben en niet zoals we dat het liefste vanuit ons hart zouden willen doen. En dat ieder mens zijn of haar gevechten te bevechten heeft en wij als buitenstaander vaak geen idee hebben hoe dat lot voor iemand is. In de opleidingen Familieopstellingen en Familieopstellingen met kinderen, jongeren en gezinnen heb ik dit gedachtengoed leren toepassen in mijn werk.

Deze levenslessen hebben mij gevormd en mijzelf deze lessen bewust zijn, is telkens weer mijn streven. Dit bewustzijn is tevens het uitgangspunt en de inspiratiebron in mijn werk als psychodynamisch kindercoach en in de verbinding en het contact met de kinderen en ouders waar ik mee mag werken.

Als psychodynamisch kindercoach werk ik met kinderen die, om welke reden dan ook, niet lekker in hun vel zitten. Dan kan het zo zijn dat het kind zich niet meer vrij voelt om zich ontspannen en onbevangen door het leven te bewegen.

In het intake gesprek met de ouder(s) en het kind probeer ik de hulpvraag duidelijk te krijgen. Vanuit die hulpvraag ga ik met het kind op zoek naar de kern, dat wat er voor zorgt dat hij/zij vastloopt. Als de kern helder is kunnen we het doel gaan bepalen. Wat wil het kind graag bereiken, waar verlangt het naar, wat is de behoefte? Met gesprekken, tekenen, creatieve oefeningen, opstellingen, speltechnieken en visualisaties gaan we op weg naar de oplossing die het kind zelf ontdekt en zichzelf eigen maakt.

Want dat is wat ik ieder kind gun: Het (her)ontdekken van al jouw prachtige talenten, krachten en eigen-wijsheid zodat je (weer) kunt gaan leven vanuit jouw hart!

 

 

Marke de Jong

WO Theaterwetenschappen

PABO

Kindercoach

Academie voor psychodynamica

Groepsgeluk

 

 

Cognitieve gedragstherapie

UNLP

Familieopstellingen Basis

Familie opstellingen

Met kinderen en jongeren

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?