“Het is prachtig om mensen zichzelf te zien ontdekken.” - Nick Mussert

Mijn naam is Nick Mussert, en ik ben aan de Academie voor Psychodynamica onderweg om psychodynamisch therapeut te worden. Ik ben van origine opgeleid tot archeoloog, waar ik al vroeg geïntrigeerd was door alle verschillende manieren waarop mensen keuzes maken en elkaar beïnvloeden. Ik hield mij dan ook bezig met onderzoek naar hoe mensen hun eigen identiteit vormden en welk effect ze hadden op die van anderen. Deze interesse in wat mensen drijft en hoe ze zich ontwikkelen heb ik altijd met me meegenomen, en toen ik in aanraking kwam met de vele manieren waarop je in therapie mensen kunt helpen om op ontdekkingstocht te gaan in zichzelf en het mooiste uit zichzelf te halen, groeide bij mij een diep verlangen om dit te gaan doen.

Hiertoe ben ik in 2020 begonnen aan de opleiding tot hypnotherapeut, en ben ik in 2021 overgestapt naar de opleiding tot psychodynamisch therapeut omdat ik daar mijn creatieve ei kwijt kon. Op deze opleidingen klikte het in mijn hoofd en wist ik dat ik mijn roeping had gevonden. Ik vind het ontzettend gaaf om mensen dingen van zichzelf te zien ontdekken waarvan ze geen idee hadden dat het in ze zat, om te zien hoe ze tegen dingen in zichzelf aanlopen én de kracht vinden om hiermee aan de slag te gaan. Iedereen heeft zoveel in zich, en het is mooi om te zien wanneer dit naar de oppervlakte komt.

Ik vind het belangrijk dat in therapie alles besproken kan worden, en dat alle emoties, gevoelens en gedachten er mogen zijn. Alleen dan kunnen we ermee werken. Ik geloof met overtuiging in jouw eigen vermogen om de benodigde antwoorden te vinden, dingen te verwerken, en stappen te zetten. Ik zie mijzelf hierin slechts als iemand die dit proces begeleidt en helpt om de lades open te trekken waar de antwoorden in verborgen liggen, en de deuren open te zetten waarachter de oplossingen te vinden zijn. Hierbij zijn rust en vertrouwen voor mij het meest belangrijk, hoewel ik er ook niet voor terugdeins om je overtuigingen uit te dagen en je te helpen kritisch naar jezelf te kijken.

Zo kun je mij bereiken:
r.n.mussert@gmail.com
06 – 55 95 68 63

Nick Mussert

Volg mij op Social Media:

Psychodynamisch therapeut i.o.

Academie voor Psychodynamica

Archeoloog

Universiteit van Amsterdam

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?