"Ik help graag kinderen en jongeren om zichzelf te ontdekken en weer zelfvertrouwen op te bouwen. " - Sherida

Hoi! Ik ben Sherida…

Dat ik wilde gaan werken met kinderen wist ik al vrij snel. Al vanaf jongs af-aan vind ik het geweldig om met kinderen bezig te zijn en ze te begeleiden en/of iets te leren. Zo ben ik zelf altijd een fanatiek turnster geweest wat uit is gegroeid tot het worden van een trainster van verschillende meidengroepen met verschillende leeftijden.

Vervolgens heb ik mijn diploma als zwemonderwijzer gehaald en hierin lesgegeven. Hier werden mijn ogen geopend in welk opzicht kinderen iets kunnen leren waar zij de rest van hun leven nog iets aan kunnen hebben. Ik werd hier ontzettend enthousiast van.

Mijn opleiding als bewegingsagoog heb ik afgerond. Ik kwam er hierbij achter dat het lesgeven in groepen voor mij niet meer uitdagend was waardoor ik mij verder wilde ontwikkelen in het aanbieden van individuele behandelingen. Persoonlijk hou ik er van om lekker actief bezig te zijn maar vind ik sport ook een prachtig middel om in te zetten om contact te maken of te behandelen, zo kwam ik bij de opleiding Psychomotorische Therapie.

Na 4 gezellige en leerzame jaren tijdens de opleiding Psychomotorische therapie aan de CALO in Zwolle heb ik besloten om samen met een vriendin op reis te gaan. Samen hebben wij richting Australië, Nieuw Zeeland en Fiji gereisd.

Na deze tijd voor mezelf ben ik aan het werk gegaan als psychomotorisch therapeut. Eerst op een crisisafdeling bij volwassenen en vervolgens in de specialistische GGZ op een gesloten crisis afdeling voor jongeren. Na deze leerzame maar intensieve periode was ik toe aan wat meer rust in mijn werk waarbij de vacature bij Therapiepraktijk Zijn op het juiste moment op mijn pad kwam.

Het bezig zijn met kinderen/jongeren is iets wat mij blijft interesseren. Iedereen is uniek en heeft daardoor een uniek behandelproces. Elke keer puzzelen welk stukje er past bij welk kind maakt dat ik mijn werk uitdagend blijf vinden en dat het eigenlijk nooit hetzelfde is. Een ander helpen (op jonge leeftijd) om zichzelf te ontdekken, te reguleren en vertrouwen op te bouwen is iets wat ik een onwijs mooi traject vind. Het opbouwen van vertrouwen  en contact maken met elkaar is iets wat mij vaak als vanzelf afgaat waardoor kinderen zich al snel ‘’thuis’’ voelen.

Roy

Volg mij op Social Media:

Psychomotorische therapie / bewegingsagogie

Wil jij samen met mij werken aan het vinden van de juiste weg?