Aanmelden
Je hebt ons gevonden als ouder, verzorger of verwijzer. De volgende stap is het aanmelden van jullie gezin of jullie kind(-eren).
Een kind aanmelden door ouders/verzorgeres
Als ouder kan je uiteraard je eigen kind aanmelden voor behandeling. We gaan echter met het hele gezin aan de slag wanneer we met jullie gaan starten. Vanuit daar kijken we naar wat de meest passende behandeling wordt.
Een kind aanmelden door verwijzer
Als verwijzer kun je meer informatie vinden op onze pagina; informatie voor professionals, daar vind je ook een formulier om als verwijzer een gezin en/of kind(-eren) aan te melden.
Het kennismakingsbelletje
Nadat onze office manager de aanmelding in goede orde heeft ontvangen zal zij een kennismakingsbelletje inplannen bij een van onze behandelaren om alvast meer informatie uit te vragen bij jullie als ouders en eventueel met verwijzer/jeugdconsulent.
Het kennismakingsbelletje vindt plaats binnen 2 weken nadat de aanmelding is geweest. Het doel van dit belletje is om kennis te maken en om in kaart te brengen of wij de juiste plek zijn om jullie hulpvraag in behandeling te nemen. Zo voorkomen we dat jullie onnodig op onze wachtlijst terecht komen.
Na afloop van dit belletje en met een passende hulpvraag worden jullie op de wachtlijst geplaatst.
“Door een korte telefonische kennismaking voorkomen we dat gezinnen onnodig lang op een wachtlijst komen te staan.”
Voorafgaand aan het intake traject krijgen jullie een uitnodiging voor een vragenlijst met o.a. NAW en contactgegevens, akkoordverklaringen en gezinsgeschiedenis vragen. Willen jullie voor vergoeding in aanmerking komen en hebben jullie als gezin ons zelf gevonden? In dat geval kan het nodig zijn dat jullie bij de huisarts of jeugdarts een verwijsbrief moeten opvragen of jullie als gezin ook aanmelden bij de gemeente; wat wij precies van jullie nodig hebben hiervoor zal onze office manager naar jullie toesturen per mail nadat ze jullie telefonisch gesproken heeft om alle afspraken in te plannen.
het intaketraject
Wanneer jullie aan de beurt zijn neemt de officemanager contact met jullie op voor het plannen van de intake afspraken. Het intake traject bestaat uit 2 afspraken die binnen een a twee weken van elkaar gepland te worden.
Er worden twee afspraken met jullie gepland. Een intake en een gezinssessie. De gezinssessie is bij ons een vaststaand onderdeel van de intake omdat we het belangrijk vinden om een goed beeld te krijgen van jullie als gezin/systeem. Dit doen we door spelletjes aan te bieden waarin samenwerking en plezierbeleving centraal staan.
We merken dat sommige ouders dit best wel spannend kunnen vinden vooraf. En ook merken we dat veel ouders het naderhand als heel prettig hebben ervaren.
Tijdens de intake gaan we vooral graag met jullie als ouders en jullie kind in gesprek.
Het behandelplan
Aan het einde van het intaketraject wordt er een behandelplan opgesteld. Deze wordt met jullie doorgenomen en daarin wordt een voorstel gedaan voor de meest passende behandeling. Daarin zijn we uniek omdat ieder traject echt op maat gemaakt wordt. Een traject bij ons kan bestaan uit verschillende disciplines:
– Individuele behandeling voor jullie kind en/of jullie als ouders
– Gezinspsychomotorische therapie
– Ouderbegeleiding
– Thuisobservaties en/of begeleiding
– Schoolobservaties
We kunnen van start!
evaluaties en vervolg
Bij ieder traject wordt er met regelmaat gekeken of de doelen en/of subdoelstellingen behaald zijn of moeten worden aangepast. Dit doen we tijdens een evaluatie. Het is belangrijk dat jullie als ouders/verzorgers beide aanwezig kunnen zijn op deze momenten. Indien van toepassing vinden wij het ook fijn als jeugdconsulenten/gezinsvoogden aansluiten bij deze evaluatiemomenten.
Een evaluatie vindt iedere 6 tot 10 weken plaats. Tijdens iedere evaluatie kijken we samen waar jullie staan in het traject en welke doelen er al behaald zijn en welke nog niet. Samen stellen we eventueel nieuwe doelen op, of kijken we naar welke vervolgstap passend is, mogelijke opties zijn; doorgaan met het huidige traject of een andere discipline inzetten zoals ouderbegeleiding, individuele behandeling, begeleiding of gezinsbehandeling. Uiteraard gaan we afsluiten als alle doelen behaald zijn. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid dat we samen met jullie kijken naar vervolgstappen buiten de deur, mocht dat wenselijk zijn.
Wij kijken niet alleen naar jouw kind, maar naar jullie als gezin!
Op maat gemaakt
Een uniek traject, volledig op maat gemaakt voor jullie als gezin.
Het gezin centraal
We kijken naar wat er binnen jullie gezin nodig is om de zorgen te verminderen.
Professioneel team
Bij een behandeltraject zijn altijd meerdere behandelaren van het team betrokken.
Wie betaalt ons zorgtraject?
Er zijn meerdere betaalopties mogelijk. Jullie zorgtraject kan worden vergoed vanuit de Jeugdwet, afhankelijk van waar jullie wonen. Maar jullie kunnen er als gezin ook voor kiezen om de kosten zelf te betalen. Als jullie kiezen voor vergoeding vanuit de Jeugdwet is het belangrijk om te weten dat; indien er na de intake voor wordt gekozen om niet verder te gaan met het behandelplan, zijn de kosten van de intake (á 550 euro) volledig voor jullie eigen rekening en kunnen dus niet vergoed kunnen worden.
Is de verwijzer de huisarts, jeugdarts of een andere medisch specialist? Dan is het enkel mogelijk om eenmalig een kleine beschikking vanuit de Jeugdwet aan te vragen. Het kan dan voorkomen dat we gedurende het traject genoodzaakt zijn het Jeugdteam te betrekken om een tweede beschikking aan te kunnen vragen zodat we jullie zorgtraject kunnen vergoeden vanuit de Jeugdwet.
Regio gooi en vechtstreek en Utrecht-west
- Alle kosten van jullie zorgtraject worden betaalt vanuit de jeugdwet.
- Jullie zijn aangemeld bij het wijkteam of hebben een verwijsbrief van de huisarts of jeugdarts.
- De kosten van het intaketraject zijn voor eigen rekening als jullie er na de intake voor kiezen om niet bij ons in behandeling te komen. (Zie tarief particulier)
- We volgen de werkwijze zoals hierboven beschreven.
Regio Eemland (waaronder Eemnes en Baarn)
- Alle kosten van jullie zorgtraject worden betaalt vanuit de jeugdwet.
- Jullie zijn aangemeld bij MetMaya én Therapiepraktijk Zijn; Jullie verwijzer, het wijkteam of jullie zelf dienen het kind/gezin aan te melden bij MetMaya.
- De kosten van de intake zijn voor eigen rekening als jullie er na de intake voor kiezen om niet bij ons in behandeling te komen. (Zie tarief particulier)
- We volgen de werkwijze zoals hierboven beschreven.
ouders betalen de kosten zelf (Particulier)
- Alle kosten van jullie zorgtraject worden gefactureerd aan jullie.
- Facturatie is achteraf en iedere maand.
- Iedere sessie bestaat uit een deel directe en indirecte tijd, bijvoorbeeld 60 min direct en 15 min. indirect zoals verslaglegging en intern overleg.
- Wij zullen met het opstellen van het behandelplan proberen een indicatie van de te leveren zorg te geven.
- We volgen de werkwijze zoals hierboven beschreven.
Zin om aan de te slag te gaan?
Via onderstaande link kom je direct in het aanmeldformulier.